дом Култура Езиковата гимназия търси семейство-домакин за международен ученически обмен

Езиковата гимназия търси семейство-домакин за международен ученически обмен

0
ДЯЛ

ПЕГ „Никола Й. Вапцаров” приветства идеята за домакинство на международен ученически обмен. Гимназията желае да посрещне учители и ученици от Португалия, Италия, Румъния и Турция. За културната инициатива обаче, от училището издирват доброволци, които да приемат гостуващите деца, осигурявайки им подслон и храна. От своя страна гимназията ще „възнагради” доброволците с участие в програмата на срещата – дискусии по темата на обмена, ателиета по музика и танци, игри за запознанство, фотосесия, културна програма и възможност за работа в мултикултурна среда, както и запознаване с традициите на страните на гостуващите ученици и шанс за развитие на социалните си умения.
В наши дни преодоляването на разстоянията далеч не е пътешествие и опознаването на една страна може да се постигне по много начини – чрез Интернет, телевизия, пресата. Но все още остава незаменимо преживяването да бъдеш част от едно различно ежедневие, да докажеш себе си в нове условия, да бъдеш нов член в едно чуждестранно семейство и да се събуждаш, чувайки чужд език. От училището приветстват, всеки който иска да подари едно такова усещане на ученици от други държави, да се свърже с тях. Често участието в обменна програма е само началото на един дълъг път към истинското опознаване на една страна. Много обменни ученици впоследствие избират да продължат висшето си образование в страната, в която са били на култарен обмен. Те имат много поводи да се срещат със своето чуждестранно семейство домакин. А вие готови ли сте да бъдете нечие второ семейство?
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо мед и масло! Пчелари подготвят меден фестивал „Шумен жужи”
Следваща статияКатастрофа с пострадал затруднява движението по пътя Шумен-Бургас, затворен е Ришкия проход

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here