дом Общество Един от най-добрите пилоти на МиГ-29 майор Стоян Петков ще гостува на...

Един от най-добрите пилоти на МиГ-29 майор Стоян Петков ще гостува на шуменци

0
ДЯЛ

Военно окръжие – Шумен и Радио Шумен, със съдействието на Военен клуб – Шумен и ТВ Шумен организират среща – разговор с един от най-добрите пилоти на МиГ-29 в България – майор Стоян Петков от авиобаза Граф Игнатиево. Публичното представяне на специалността летец-пилот е под надслов „Да поговорим за…” и ще се проведе на 14 октомври (понеделник) от 18.00 ч. във Военен клуб – Шумен. Входът е свободен.
Ученици, студенти, жители и гости на Шумен ще имат възможността да се запознаят с майор Стоян Петков и да му задават въпроси. Той ще разкаже как се управлява боен самолет и за предизвикателствата, пред които е изправен един летец – пилот.
Във фоайето на Военен клуб – Шумен ще бъде подредена изложба от макети на военни изтребители, свързана с миналото, настоящето и бъдещето на Българските ВВС, предоставена от о.з. полк. Дишко Иванов.
Събитието ще завърши с изпълнение на танцова формация „Танцувалня”.
Майор Стоян Петков е на 37 години, роден в София.
Средно образование е завършил в Софийска математическа гимназия през 2001 г. и Първа английска езикова гимназия, като частен ученик в същата година. (частен ученик, 2001 г.)
Висше образование е придобил във Факултет „Авиационен” на Националния военен университет в град Долна Митрополия (летец-пилот за Военновъздушните сили, бакалавър по „Авиационна техника и технологии”, бакалавър по „Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили”, 2005 г.);
– Факултет „Авиационен” на Националния военен университет в град Долна Митрополия (магистър по „Авиационна техника и технологии”, 2007 г.);
– Военновъздушен командно-щабен колеж на Военновъздушния университет на ВВС на САЩ в база Максуел, Алабама – Air Command and Staff College (магистър по „Военно изкуство и наука” – Master’s Degree of „Military Art and Science”, 2017 г.)
Специализирал е Програма за летателна и лидерска подготовка на летци от Военновъздушните сили на САЩ и страни партньори в база Кълъмбъс, Мисисипи – Aviation Leadership Program (интензивна летателна подготовка на самолет T-6A “Texan II”, 2009 г.)
Военен летец-пилот I-ви клас, летял е на самолети Л-39ЗА, PC-9M, C-172P/R, T-6A, МиГ-29. От 2010 година до днес лети на изтребител МиГ-29 в авиобаза Граф Игнатиево.
Майор Петков е носител на „Почетна значка на Министерство на отбраната“ – втора степен.
Женен, с три деца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗакриват сезона на бирата в Кюлевча
Следваща статияДоброволци организират почистване на язовир „Дибич“ в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here