дом Криминале Един млад мъж реши да сложи край на живота си, защо никой...

Един млад мъж реши да сложи край на живота си, защо никой не успя да го спре?

0
ДЯЛ

Вчерашният инцидент със самоубийството на 27-годишен мъж предизвика големи дискусии и полемики в социалните мрежи. Журналистката Жулияна Стоянова описа и публикува истината, такава, каквато я е видяла на мястото на трагедията.

Вижте целия текст:

Ще ви разкажа какво се случи днес:

На ул.“Жечко Спиридонов“ 27-годишният Даниел беше решил да сложи край на живота си. Младото момче беше провиснало от терасата на жилището, в което живее – на 6-ти етаж.
Когато пристигнах на мястото (в 16 часа), забелязах 2 пожарни, спец полиция, 1 линейка и много зрители. Попитах хората – какво е положението. Момчето седяло на ръба на парапета от около 13 часа. В жилището били майка му, полиция и психолог. Всички изглеждаха спокойни.
Бяха спокойни и когато Даниел беше стъпил с двата си крака върху отводнителен чучур…
Един пожарникар каза: „Няма да скочи, само ни разиграва. Ако искаше да скочи-вече щеше да е“. След тези думи и аз се успокоих.
Стояхме в отцепен периметър, за да не изплашим момчето.
Всички наблюдаваха как психологът разговаря с него вече повече от 2 часа … Отново попитах пожарникаря – няма ли да разпънат батут под самия блок или нещо подобно. Неговият отговор беше – “ Ти май си гледала много филми. Имаме си план за действие. Ако реши да скача – ще му разпънем“.
Не ми стана ясно какво още е нужно, освен това, че Даниел виси от 6-ти етаж, за да решат, че има намерения да скочи…
Разбрах, че 100 метра от блока, в който е Даниел стои баба му. Възрастната жена беше седнала на един стол, който и бяха дали съседите и плачеше. Плачеше и се молеше тя да умре, а внукът и да слезе жив и здрав.
Огледах се дали под самия блок няма пожарникари, които да са в готовност с платнище, но не видях никой.
След 5 минути мина един огнеборец, който носеше кафе за себе си и за колегите си, защото явно очакваха преговорите да се проточат.
Разговарях с бабата на Даниел, която ми разказа за не лекия му живот и как въпреки всичко, той е един работлив и добър млад мъж…
Чу се крясък – не знам от кого и откъде, но щом погледнах към терасата – видях как Даниел полита, блъска се в стената и пада на плочките пред блока…
Сърцето ми спря …
Видях ужасът в очите на баба му… Треперех… Очаквах, че щом се доближа ще видя пожарникарите с разпънато платнище, а момчето – живо…
За съжаление, аз, бабата и комшиите бяхме първи… Даниел лежеше с усукано тяло и кръв по лицето, а платнище нямаше…
1 час по късно – той почина в МБАЛ Шумен…
Разказвам ви това, за да ми олекне поне малко…
Разказвам ви го и за да си направите изводите сами – защо Даниел умря?!

Снимка: Жулияна Стоянова
Автор: Жулияна Стоянова
lentata.com
Забележка: Заглавието е на 24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов получи подарък за рождения си ден-обзавеждане за къщата, която строи ГЕРБ в Хитрино
Следваща статияРЗИ: Наблюдава се намаление на острите заразни болести през изминалата седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here