дом Общество Един горски пожар от началото на годината на територията на СИДП

Един горски пожар от началото на годината на територията на СИДП

0
ДЯЛ
Снимка: СИДП

Един пожар е регистриран от началото на годината до момента на територията на Североизточното държавно предприятие (СИДП).
На 25 февруари е получен сигнал за пожар в борова гора в ДЛС-Черни Лом. Засегнати са 8 декара, като материални щети няма. Пожарът е бил низов. Още десет сигнала за пожари в близост до горски територии са получени на национален телефон 112 за първите месеци на 2021 година. Това съобщиха от СИДП.
Експертите на СИДП отчитат, че заради засушаването през последните няколко години нараства броя на пролетните пожари, а в годините без валежи и на зимните. В предприятието е създадена организация за повишен контрол и незабавни действия по ограничаване и потушаване на евентуални пожари, като се очаква на много места пожароопасният сезон да бъде обявен още през април.
От СИДП припомнят, че съгласно Закона за опазване на земеделските земи, изгарянето на стърнища и други растителни отпадъци е забранено. Забрана има и за паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии, а съгласно Закона за лова и опазване на дивеча е забранено паленето на синори, крайпътни ивици и суха растителност.
При пожар или съмнения за нарушение гражданите могат да подават сигнали на телефон 112, за да може дежурните по места да реагират своевременно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха дрогиран шофьор в Шумен
Следваща статияДокладваха на Борисов: Ситуацията с коронавируса в страната е под контрол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here