дом Здраве Една жертва на COVID-19 в Шуменско, сред заразените е бебе на месец...

Една жертва на COVID-19 в Шуменско, сред заразените е бебе на месец и половина

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

91 са новозаразените от коронавирус граждани на Шуменска област на 2 ноември съобщиха от Регионалната здравна инспекция в областния град.
Бебе на месец и половина от село Тъкач е най-малкият жител на региона, заразен с COVID-19. Жена на 85 години от Шумен е най-възрастният новозаразен в областта.
Най-много регистрирани случаи на коронавирусна инфекция за вчерашния ден има в Шумен – 48 души. Следват Велики Преслав със 7, Нови пазар и Ясенково с по 5 случая, село Борци с 4, Върбица, Лозево и Черноглавци с по 2. По един случай на COVID-19 има установени в Смядово, Хитрино, Тодор Икономово, Маломир, Тъкач, Методиево, Градище, Каспичан, Кочово, Мадара, Белокопитово, Висока поляна, Капитан Петко, Имренчево, Върбяне, Панайот Волов.
„Изключително драматична е ситуацията в МБАЛ-Шумен в момента. Само през вчерашния ден в болницата бяха приети 40 пациенти с коронавирусна инфекция“, заяви д-р Йорданка Маринова от Многопрофилната болница. Към 11.00 часа днес в областната болница на лечение 137 пациенти с доказан COVID-19, още 58 случая са съмнителни и за тях се очакват резултати от направените PCR тестове. Общият им брой е 195. От тях 26-има са в болницата в Нови пазар.
Шестима души са в ОАРИЛ, като двама от тях са интубирани. Един мъж на 79 години с коронавирус е починал през вчерашния ден.
По думите на д-р Йорданка Маринова, всички лекари, специалисти по медицински грижи и специализанти помагат в тази тежка и трудна за МБАЛ-Шумен ситуация.
COVID сектор е разкрит вчера и в отделението по гинекология в областната болница. Там в момента има 30 легла.
24shumen.com
 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРумъния въвежда 14-дневна карантина за влизащите в страната от България
Следваща статияСпират водата в Шумен за 24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here