дом Общество Евродепутат: 1 лев няма да стане 1 евро, когато влезем в еврозоната

Евродепутат: 1 лев няма да стане 1 евро, когато влезем в еврозоната

0
ДЯЛ

„Вървим по план по пътя ни към еврозоната. Няма как да влезем утре или след два месеца. За да станем член, трябва да изпълним всички критерии. В момента изпълняваме най-важните. Предстои и този, при който трябва да останем две години в чакалнята – ERM 2. Затова 2022 е реалистично като година да приемем еврото“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
„В ERM 2 няма да се промени нищо за България, нито с българския лев, нито с обмяната на валутата. Когато приемем еврото, ще спестим пари, които губим в момента от обмяната“, обясни Майдел.
„Сближаването на икономиката ни със страните от еврозоната върви доста добре. В последните години сме постигнали много“, каза тя.
Майдел напомни, че всеки може да дели на 2. „1 лв. няма да стане 1 евро. 1 лв. ще стане 50 цента“, каза тя. “Последните присъединили се страни имат инфлация под 1%, дори и по-малко“, добави още евродепутатът.
„Еврото няма да ни направи по-бедни, а точно обратното“, убедена е Ева Майдел.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКурбан от риба ще бъде раздаден за храмовия празник на „Св. Св. Три Светители“
Следваща статияВ два поредни дни шуменци са дишали мръсен въздух

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here