дом Здраве Д-р Арнаудов: Не отлагайте прегледите заради пандемията!

Д-р Арнаудов: Не отлагайте прегледите заради пандемията!

0
ДЯЛ

Пандемията COVID-19 временно отклони вниманието от профилактиката на онкологичните заболявания. Напоследък в КОЦ-Шумен има увеличение на пациентите с авансирали онкологични проблеми, заради с месеци отлаган преглед при специалист. Това заяви управителят на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.
В Комплексния онкологичен център има голям наплив от пациенти, но екипът се справя с допълнителното натоварване.
Възстановени са плановите операции и всички видове дейности, които извършва КОЦ- Шумен. Много от работещите вече са имунизирани срещу коронавирусната инфекция, което създава условия за нормален работен график. „Няма противопоказания за ваксиниране срещу COVID-19 на излекувани от онкологични заболявания, ако нямат препоръки да се въздържат от имунизация заради други придружаващи болести“, каза още д-р Арнаудов. Преди поставянето на ваксина всеки да говори с личния си лекар, който най-добре познава общото състояние на пациента и неговите заболявания, посъветва управителят на КОЦ-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИнформационна кампания за ограничаване на произшествията с каруци започна в Никола Козлево
Следваща статияУтвърдиха състава на секционните избирателни комисии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here