дом Общество Държавата отпусна 3.6 милиона лева за ремонт на инфраструктура в Шуменско

Държавата отпусна 3.6 милиона лева за ремонт на инфраструктура в Шуменско

0
ДЯЛ

С 450 хил. лева от държавата в Шумен ще бъде основно ремонтирана улица „Петър Парчевич“, в отсечката от улица „Кирил и Методий“ до улица „Васил Априлов“. Предвижда се цялостно преасфалтиране, подмяна на уличното осветление, полагане на бордюри и обновяване на тротоари.
Пари от държавната хазна за ремонт на инфраструктура получават още шест общини в Шуменско. Общата сума за региона е 3.6 млн. лева. Средствата се отпускат с постановление на Министерски съвет. Документът е публикуван на правителствения сайт.
Без държавна подкрепа за ремонти остават общините Хитрино, Каспичан и Велики Преслав.
За ремонт на улици в селата на община Каолиново са отпуснати 700 хил. лева.
Община Нови пазар получава общо 688 хил. лева. Само 65 хил. лева обаче са за ремонт на части от улиците „Цар Освободител“ и „Братя Миладинови“ в общинския център. Основната част от сумата е за село Памукчии, където с 270 хил. лева ще подмени водопровода и ще се изгради дъждоприемна канализация, отводнителна канавка, тротоар и асфалтова настилка на улица „Чавдар войвода“. Други 48 хил. лева ще отидат за оборудване на многофункционална зала и още 170 хил. лева за ремонт на улица „Раковски“.
За ремонт на улици в общината местната власт във Върбица получава 600 хил. лева.
За обновяване на улични настилки община Венец взема 550 хил. лева.
Близо 403 хил. лева отиват в Община Никола Козлево. Парите са за ремонт на улица „Камчия“ в село Крива река.
С малко над 196 хил. лева в смядовското село Кълново ще бъдат ремонтирани улиците „Добри Войников“ и „Симеон Велики“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦигара в заведение може да ви струва 500 лева
Следваща статияСитуацията е: Природа, боклуци, разходка сред отпадъци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here