дом Общество До 20% скок на заплатите в Дома за стари хора и детското...

До 20% скок на заплатите в Дома за стари хора и детското здравеопазване в община Нови пазар

0
ДЯЛ
Снимка: 60city.net

Средно между 15 и 20 процента увеличение на заплатите ще получат от началото на годината работещите в Дома за стари хора в Нови пазар. Това е постигнато при преговори с участието на кмета Георги Георгиев, съобщи за 24shumen.com Радостин Павлов, експерт в Регионалния съвет на КНСБ-Шумен. В резултат възнагражденията на медицинските сестри там ще достигнат 900-920 лв. На национално ниво е прието увеличение на нощния труд, като минималното заплащане се повишава от 25 ст. на 97 ст. на час. След преговорите нощният труд в Дома за стари хора ще се заплаща по 1.20 лв. на час.
Заплатите на работещите в детското училищно здравеопазване достигат записаното в отрасловия Колективен трудов договор увеличение от 20 процента.
Вече са проведени предварителни разговори в община Шумен, като там покачването на възнагражденията на работещите в детските ясли и в училищното здравеопазване се очертава около 9-10 процента. Очаква се до края на седмицата да завършат преговорите в община Каспичан, каза още Радостин Павлов.
В началото на всяка година, преди обществените обсъждания на местните бюджети, експерти от КНСБ водят преговори с ръководствата на общините за това как в съответствие с колективните трудови договори работещите в делегираните от държавата дейности да получат съответните увеличения на възнагражденията. Преговорите се водят на базата на вече утвърдените стандарти, отбеляза още Радостин Павлов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияКвартал „Дивдядово” ще бъде без вода цял ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here