дом Общество До паметна плоча, свързана с Вазов във Велики Преслав, монтираха мини библиотека

До паметна плоча, свързана с Вазов във Велики Преслав, монтираха мини библиотека

0
ДЯЛ

Мини библиотека, под формата на дървена къщичка, поставиха младежи ентусиасти от Велики Преслав, непосредствено до паметна плоча, която напомня, че през 1900 година в старата столица е бил посрещнат поетът Иван Вазов.
Инициативата е реализирана с подкрепата на НЧ „Развитие“ след изготвен проект. А служители в библиотеката са избрали мястото в центъра на града, в градинката до Районния съд. В идеята има емоционален момент – именно тук патриархът на българската литература, Иван Вазов се е срещнал с жителите на старопрестолния град и е разговарял с тях.

Библиотеката на открито вече има своите посетители от всички възрасти. Под вековната черница всеки може да се усамоти с книга, сред зеленина. И да отдъхне.
Именно за това дървената библиотека съдържа любими четива, които са разположени на два етажа – за детска литература и за по-възрастни читатели.
От ръководството на читалището имат молба към гражданите да пазят книгите в библиотеката на открито. А ако имат добро желание могат и да донесат свои книги за обогатяване на книжния фонд.
Снимки: Росица Стайкова
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес почитаме Свети Дух
Следваща статияАпаш задигна 1 050 евро от мъжка чанта, друг обра незаключена къща

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here