дом Общество Социално подпомагане: Подадени са 463 заявления за еднократна помощ за първолаци

Социално подпомагане: Подадени са 463 заявления за еднократна помощ за първолаци

0
ДЯЛ

За покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2017/2018 година за учениците, записани в първи клас на държавно или общинскоучилище, ще бъде предоставяна еднократната целева помощ в размер на 250 лв.
В област Шумен до момента има 463 подадени заявления за получаване на еднократната помощ, съобщиха за 24shumen.com Социално подпомагане – Шумен . За областта с еднократна целева помощ за деца, записани в първи клас за учебната 2016/2017 г по реда на Закона за семейни помощи за деца са подпомогнати 1199 семейства с 1222 деца.
Заявленията за отпускане на помощта се подават по настоящ адрес, след записване на детето впърви клас, за което задължително е необходимо да се представи удостоверение от съответното учебно заведение, припомнят от Социално подпомагане. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.
Еднократната помощ се отпуска на семейства,чиито деца са записани в първи клас за първи път.
Средномесеченият доход на член от семейството за предходните 12 месеца трябва да е по-нисък или равен на 400 лв. Крайният срок до който ще приемат молби-декларации за този вид помощ е 15 октомври 2017 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАло – бандити атакуваха Велики Преслав, удариха на камък
Следваща статияКвартал „Макак” и Новопазарски села без ток в петък

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here