дом Криминале До днес: Електронни фишове за 936 000 лева са издали пътните полицаи...

До днес: Електронни фишове за 936 000 лева са издали пътните полицаи в областта

0
ДЯЛ

Електронни фишове за нарушения на стойност 936 000 лева са издали пътните полицаи в Шуменско от началото на годината до момента. За същия период са установени 8 340 нарушения на скоростта. Данните оповести днес, по повод началото на специализирана полицейска операция по безопасност на движението, началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков.
Масираните проверки по пътищата в Шуменско стартират в 16.00 часа днес и ще продължат до 16.00 часа на 20 май. По време на акцията ще се следи за спазване на скоростните режими.

„Проверки ще се извършват на опасни пътни участъци, второкласни и третокласни пътища и трасето на автомагистрала „Хемус“. Областната дирекция на МВР в Шумен разполага с с три мобилни камери и една стационарна. Хубавото време и все още слабият трафик провокират някои водачи да управляват с превишена скорост, защото разчитат, че не се осъществява контрол“, обясни комисар Дундаков. Той прогнозира, че след премахването на КПП-тата край Шумен нарушенията по пътищата ще се увеличат.
През изминалите дни край Шумен бе засечен лек автомобил, който профуча покрай камера със 176 километра в час при разрешени 90. „Прави неприятно впечатление, че някои шофьори, които карат мощни автомобили си позволяват да превишават допустимите скорости с над 50 километра в час, но те все пак са малко. Най-често срещаните превишения на скоростта са между 20 и 30 километра в час“, уточни комисар Дундаков. Той добави, че 62% от тежките пътни инциденти са поради превишена скорост.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриемните дни на кмета на община Нови пазар се възобновяват от 15 май
Следваща статияЕК: Без карантина при пътуване в ЕС, не подкрепяме здравните сертификати!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here