дом Други Дочакаха: Шуменските полицаи ще „светнат“ скоро с нови униформи, пари за обувки...

Дочакаха: Шуменските полицаи ще „светнат“ скоро с нови униформи, пари за обувки обаче няма

1
ДЯЛ

На всички протести, в които участваха и полицаи от Шуменско, бяха показани вехти униформи и пробити кубинки. От МВР вече увериха, че новите служебни дрехи тръгват към служителите им в цялата страна. Те ще получат и парични компенсации за служебните дрехи, които сами са си купували през последните 5 години. От 1 август започва разпределянето на 17 милиона лева.
Изработката и тестовете в специализирана лаборатория продължавали няколко месеца, това бавело доставките, според ръководството на МВР.
Не се знае дали има достатъчно униформи за всички полицаи. Сигурно е едно – обувки няма.
Годишно всеки полицай има лимит за работно облекло от 400 лева. Само зимната униформа обаче струва 430 лева. Чифт кубинки пък е стотина лева.
Служителят трябва да избира кубинки ли да си купи или зимно униформено облекло, обяснява Илия Хрисимов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.
Всяка една униформа има гаранция от три месеца, тя започва да тече в момента, в който полицаят получи своето облекло. Униформата може да бъде подменена в два случая: при производствен дефект или при увреждане вследствие на изпълнение на служебните задължения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДеца от „Мътница“ пишат история чрез забавен проект
Следваща статияМашина откъсна ръката на 42-годишен работник

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here