дом Общество Дом за възрастни в Имренчево ще приюти хора в беда

Дом за възрастни в Имренчево ще приюти хора в беда

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Център за настаняване на възрастни хора, които се нуждаят от постоянна грижа ще бъде изграден в село Имренчево, община Велики Преслав. Финансирането е от Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на инвестицията е 550 000 лева, съобщиха от Общината. Още в две общини в област Шумен, освен във Велики Преслав, ще се изпълнява подобен проект. Целта е осигуряване на качествени услуги на пенсионери с увреждания и хора, изпаднали в тежко материално състояние.
Домът в Имренчево ще се помещава в сградата на закритото училище, която ще бъде изцяло реновирана, съгласно нуждите на контингента възрастни хора. Първоначално ще бъдат настанени 15 души, с идея центърът да се разшири. Ще бъдат открити 13 работни места.
От Общината апелират към младите хора да се насочат към завършване на подходящи специалности в Шуменския университет, за да бъдат в помощ на възрастните хора, настанени в центъра.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалчуганите от „Пролетна дъга“ пресъздадоха народните обичаи на Гергьовден
Следваща статияДве населени места без вода в утрешния ден