дом Общество Дискусия „Аутизмът – невидимото за очите“ събра експерти в Шумен

Дискусия „Аутизмът – невидимото за очите“ събра експерти в Шумен

0
ДЯЛ

Трудностите при отглеждането на деца с аутизъм, образованието им и интегрирането им в обществото, без на тях да бъде гледано като на различни деца – тези теми бяха обсъдени на дискусия „Аутизмът – невидимото за очите“.
Форумът се проведе в зала „Тича“ на Гранд хотел Шумен по повод 3 април – Световен ден за информираност по въпросите на аутизма. Присъстваха зам.областният управител на Шумен Шерин Вели, експерти от РУО и Община Шумен, преподаватели и студенти от Шуменския университет, педагози и ресурсни учители. Както и представители на социални институции, предоставящи услуги за деца със специални образователни потребности в област Шумен.
Целите на дискусията са повишаване на информираността на обществото за проблемите на децата и младежите с аутизъм, за възможностите за качественото им обучение, достъп до здравни и социални услуги, повишаване на компетентността на специалистите по отношение на ранната диагностика и интервенция на децата с нарушения от аутистичния спектър.
„Участвах в една голяма, полезна и важна дискусия по проблемите на децата с аутизъм“, заяви за 24shumen.com Шерин Вели. Тя съобщи, че в областта има болни с увреждания. И много е важно тези хора да бъдат разбрани и приети от обществото. Нейният апел да се прояви към тях толерантност и съпричастност.
По последни данни всяка година около 1 милион деца се диагностицират с аутизъм. Техният брой за България е близо 16 000.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКолективът на СУ „Панайот Волов“ отпадна от номинациите за „Наградата на Шумен“
Следваща статияНАП с масирани проверки за новите касови апарати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here