дом Общество Директорът на ТВ Шумен ще бъде поканен на заседанието на ОбС

Директорът на ТВ Шумен ще бъде поканен на заседанието на ОбС

0
ДЯЛ

Директорът на ТВ Шумен да бъде поканен на заседанието на Общинския съвет утре, на което ще се обсъжда докладна записка с предложение кметът да го освободи от поста и да обяви нов конкурс за позицията. Това реши Постоянната правна комисия, която обаче с 3 гласа „За” и 3 „Въздържал се” не взе решение по самата докладна записка.
Вносителят й Венцислав Венков отбеляза, че за 2 години почти нищо не е изпълнено от концепцията, с която е спечелен конкурса. При поставяне на проблема в социалните мрежи, нито един от над 200 коментара не е бил в защита на ръководството на телевизията. Венков отбеляза, че от 2012 г. бюджетът на телевизията се е покачил от 62 000 лв. на над 300 000 лв. Той каза още, че медията трябва да се запази, защото са малко общините, които имат своя телевизия, но тя трябва да се управлява както трябва.
Даниела Русева отбеляза, че не гледа ТВ Шумен защото няма за какво. От юридическа гледна точка формулировката в докладната записка е точна, защото само кметът има право да уволни директора на телевизията, но това е формата да се алармира обществото какво се случва в общинската медия. Тя допълни, че на заседанието на Общинския съвет утре ще попита кмета дали толерира ръководители на общински дружества да плащат комисионни на свои роднини. По думите й, има документи, че директорът на телевизията е изплатил хонорар на своята сестра.
Председателят на Общински съвет Красимир Минчев прикани да се помисли в бюджета за 2021 г. да се предвидят средства за техническо оборудване на телевизията. Той допълни, че или директорът трябва да промени кардинално начина си на работа, или да се потърси друг.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзстановиха движението край Хитрино
Следваща статияОбщина Каспичан набира кандидати за обществени възпитатели за 2021 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here