дом Здраве Директорки на ясли в Шумен на първа линия в борбата с COVID-19

Директорки на ясли в Шумен на първа линия в борбата с COVID-19

0
ДЯЛ

Медицински сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни от COVID-19 и за карантиниранe на контактните лица. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията. Те ще работят по този начин до 21 декември във връзка с въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки на територията на общината и докато яслите, детските градини и училищата са затворени. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
Две директорки на детски ясли и медицински сестри влизат в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен и КОЦ-Шумен, а един фелдшер дава дежурства кабинета за неотложна помощ към областната болница.
Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ „Изворче“, които бяха разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса.  
Това съобщиха от социалната дирекция в общинската администрация. От там уточняват още, че част от медицинския персонал доскоро е бил в болнични за лечение от COVID-19 или под карантина заради контакти със заразени, но всички, които в момента са здрави и са в състояние да помогнат на колегите си, сe отзовават.
От общинската управа изказват благодарност към медиците за тяхната съпричастност и призовават гражданите също да бъдат отговорни, за да помогнат в борбата срещу разпространението на коронавируса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПожар остави майка с три деца без дом, нуждаят се от помощ!
Следваща статияОбластният кризисен щаб отправя апел за събиране на средства за пункт за плазма в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here