дом Култура Дивдядовчани стягат традиционния си събор, музика и танци ще вдигат градуса на...

Дивдядовчани стягат традиционния си събор, музика и танци ще вдигат градуса на веселието на 2 август

1
ДЯЛ

Традиционният събор „На вечерник в Дивдядово“ ще се проведе в града на 2 август, от 19.00 часа, на площад „Тончо Жечев“. Това съобщи Венцислава Борисова, председател на НЧ „Асен Златаров-1872“, цитирана от „Фокус“. В програмата на събора традиционно се включват децата от „Лятната академия за таланти“ към читалището, с танцувални и музикални ателиета.
Тази година на сцената ще се изявят децата, които са изучавали освен народни танци, под ръководството на Ростислав Борисов, но и модерно изкуство, хип хоп и модерен балет при Маргарита Атанасова. Участие ще вземат още изпълнители от СУ „Сава Доброплодни“, с ръководител Дарина Бошнакова, оркестър „Шумен“, фолклорна група „Омая“, а специален гост на събора ще бъде ансамбъл „Одесос“ при ОДМВР – Варна.
„Подготвили сме една разнообразна програма, жителите на квартал „Дивдядово“ празнуват два пъти Илинден – храмовият празник е на 20 юли, църквата ни се нарича „Св. пророк Илия“, а съборът е на 2 август, по старому, защото от отколешни времена на този ден хората са виели кръшни хора на мегдана и ние оставихме тази дата непроменена в годините“, заяви Венцислава Борисова.
Снимка: НЧ „Асен Златаров-1872“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБит и екзотика: Денят на корейската култура ще бъде отбелязан в Шумен
Следваща статия80 000 лева дари ГЕРБ за дома на две момичета, изгубили родителите си при трагедията в Хитрино

1 коментар

  1. Хубаво щеше да е кметицата да се постарае да оправят площада , на който традиционно всяка година се провежда сбора. Целият е в дупки и все по зле става!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here