дом Политика Дибич, Ивански и Мадара на балотаж

Дибич, Ивански и Мадара на балотаж

0
ДЯЛ

Три села от община Шумен ще избират кмет на втори тур. Това са Дибич, Мадара и Ивански.
В Дибич на балотаж отиват Дария Георгиева от Движение за радикална промяна „Българската пролет“ с 41% и Юлиян Андреев от ПП ГЕРБ с 28% от вота.
На втори тур в Мадара един срещу друг се изправят Марин Маринов от ПП ГЕРБ с 22.74% и Неделчо Неделчев от „Воля“ с 22%.
В битка за Ивански пък на балотаж отиват Николай Колев от ПП ГЕРБ с 32% и Марин Дерменджиев от ДПС с 35%.
Мандатът във Вехтово печели Перихан Ахмедова от ДПС. Тя събира 50.48% от вота на жителите. След нея остава Ива Влчанова „БСП за България“ с 43.81%
Градище ще управлява Идриз Халидов от ДПС. Той събира 52.94% от вота.
Победител в Друмево е Нуран Муса от ДПС с 88.29% от гласовете.
Земеделец спечели изборите в село Илия Блъсков. Това е Васил Василев от БЗНС. Той бе подкрепен от 58.53% от гласувалите. След него остава Тодор Илиев от ПП ГЕРБ с 41.01%.
Семра Шериф от ДПС сяда на кметския стол в Коньовец. Тя печели поста с 81% от гласовете. След нея е Мергюл Мехмедова от ПП ГЕРБ с 18%.
Още на първи тур с 56% изборите в Мараш печели Красимира Минкова от „БСП за България“. Така тя елиминира кандидатът на ПП ГЕРБ Жулияна Стоянова, която има 43%.
Кандидатът на ДПС Фахри Хюсеинов става кмет на Новосел с 56.34%. Втори остава Петър Недялков от ПП ГЕРБ 40.67%.
Пореден мандат в Салманово с 52% взема Йордан Киров от ПП ГЕРБ. С 38.57% на второ място е Ивелина Петрова от „БСП за България“.
За 4 години Средня ще управлява Ханифе Хасан от ДПС с 50.76%. Втори е Сезгин Алиосман от ПП ГЕРБ с 48.18%.
Изборите в Струйно печели досегашната кметица от ДПС Пепа Йорданова с 61%. Тук Илиян Чакъров от ГЕРБ е втори с 35%.
Пореден мандат в Царев брод печели Стефан Живков от „БСП за България“ с 50.61%. Той се наложи над Елка Петрова от ГЕРБ, която получи 38%.
Единственият кандидат за кмет на село Черенча Хасан Хасанов от ДПС събра 89% от вота. 19 от гласувалите обаче избраха квадратчето „Не подкрепям никого“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбрат: Кандидатите на ПП ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж във Велики Преслав
Следваща статияШофьор зад волана на шуменска кола блъсна пешеходка в Търговище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here