дом Култура Джо Лин Търнър пее на 2 юли в „Арена Шумен“

Джо Лин Търнър пее на 2 юли в „Арена Шумен“

0
ДЯЛ

Легендата на хард-рока Джо Лин Търнър ще има концерт на 2 юли в зала „Арена Шумен“. Информацията за събитието е публикувана на официалната страница на певеца.
Концертът в Шумен е част от европейското турне на култовия рокаджия. В България Джо Лин Търнър ще изнесе общо три концерта.
Събитието в Шумен фигурира в програмата на потвърдените концерти на певеца за 2019 година.
Джо Лин Търнър е бивш вокалист на групите „Рейнбоу“ и „Диип Пърпъл“.
Професионалната кариера на американския певец Джоузеф Линкито започва през 1976 година с щатската група „Фанданго“. Става популярен през 1981 година, след като замества вокалиста на „Рейнбоу“ Греъм Бонит. След като издава четири албума с „Рейнбоу“, през 1990 година, става вокал на „Дийп Пърпъл“, след като Иън Гилън я напуска за периода до 1992 година. С „Дийп Пърпъл“ издава „Slaves & Masters“ (1990). По-късно работи с музиканти като Глен Хюз и Ингви Малмстийн. Има успешна солова кариера. От 1996 година е вокалист на финландската рок-група на българина Николо Коцев. С Брейзън Абът, Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002 – 2003 година, а през 2007 година също с Брейзън Абът участва в рок-фестивала Берксток в Берковица. През 2016 участва във фестивал в Монтана. Като дете свири на акордеон, а през тинейджърските си години – и на китара. Проявява интерес към класическия ритъм енд блус.
След Шумен Джон Лин Търнър ще изнесе концерти в Панагюрище на 4 юли и Гоце Делчев на 5 юли. След изявите си в България легендарният рокаджия ще зарадва феновете на твърдата музика в Австрия.
Снимка: Официална страница Джо Лин Търнър Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБарабанчиците на ДГ „Братя Грим“ поведоха карнавалното детско дефиле в Шумен
Следваща статияСпасение от жегите: Басейните на „Герлово“ отвориха врати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here