дом Култура „Джакпот“ на шуменска сцена за първи път в епидемична ситуация

„Джакпот“ на шуменска сцена за първи път в епидемична ситуация

0
ДЯЛ

Темата как най-прекият път към успеха е да удариш джакпота е водеща в авторския спектакъл на режисьора Андрей Калудов. „Джакпот“ е най-новото заглавие в афиша на Шуменския театър след дългата пауза заради пандемията. В спектакъла участват популярни актьори от киното и театъра – Параскева Джукелова, Робин Кафалиев, Васил Драганов, Пьотр Кшемински.
Действието се разиграва в луксозно казино, където са се събрали шест души.- мрачен бизнесмен и неговият син, елегантна и добродушна актриса, момиче, което никога не е срещало любовта, странен композитор и един непознат. Всеки със своя съдба, свой проблем и с една цел да спечелят. Редят се неочаквани и дори тайнствени ситуации, докато падне джакпота.
„С голямо удоволствие идвам в Шумен. Едната причина е, че това е професионален театър на високо ниво, което е условие да реализираш онова, което си намислил. Второто нещо е обществеността на Шумен, зрителите“, заяви режисьорът Андрей Калудов.
Пиесата е взета от живота. Писана е на базата на конкретни впечатления от конкретни личности, които отразяват едно общество – българското.
„Само, че ние сме го събрали в една игрална зала“, сподели известният режисьор. Той е удовлетворен от професионализма на ангажираните актьори, независимо, че някои са млади, а други с богати творчески биографии.
„Текстът предлага една много интересна роля, пиеса която дава възможност да проявим някаква гражданска позиция по болната тема, че много лесно може да се спечели чрез хазартни игри и лотариите“, заяви актрисата Параскева Джукелова.
Предизвикателство е да играеш тъй като днес нямаш представа колко зрители ще влязат изобщо в салона, наплашени от пандемията.
„В момент, когато цялата държава е разтресена от извънредно положение, корупция, престъпност, ние да се занимаваме с театър сигурно звучи несериозно“, каза актьорът Робин Кафалиев.
За Пьотр Кшемински това е завръщане във вече трета постановка на шуменска сцена. Той е доволен, че е участник в една силна и стойностна пиеса, написана от Андрей Калудов.
Премиерата на спектакъла е на 15 юли от 19.00 часа в голямата зала на театъра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимеон Петров ще бъде съден в Италия за кражби и ползване на чужди банкови карти
Следваща статияСпасиха три малки бързолета в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here