дом Култура Деца учат история в музея в Шумен

Деца учат история в музея в Шумен

0
ДЯЛ

„Люлката на България“ е наименованието на образователната програма, подготвена от Регионален исторически музей-Шумен (РИМ-Шумен). Тя е насочена към деца от предучилищна и ученическа възраст и цели да се развият допълнително връзките между културната организация и учебните заведения.
Програмата се състои от информационни и активни модули, съдържащи книжно тяло, разкриващо най-важните исторически моменти в развитието на Шумен и региона; учебно помагало – информационни карти за всяка тема; „Научи и изработи“ – творчески ателиета за изработване на предмети по модели на експонати.
В първото занятие от програмата – „Шуменският регион през праисторическата епоха“, участие взеха деца от Експедиция „Млад археолог“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК Шумен. Те се запознаха с най-ранните сведения за живот в Шуменско, провериха какво са запомнили от образователната беседа в експозиционната зала и изработиха свои „култови идоли“ от глина по модел от археологическа находка.
Теми от музейната образователна програма ще бъдат включени и в предстоящия Летен музей, който културната институция организира за децата през ученическата ваканция.
„Люлката на България“ се разработва с финансовата подкрепа на Министерството на културата по обявена сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства на тема „Музеят като образователна среда“ и със собствени средства.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБедстващо щъркелче и воден бик спасиха екоекспертите от РИОСВ Шумен
Следваща статияРаботодателите все още могат да подават заявления за свободни работни места за хора с увреждания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here