дом Общество Детски кът „Гъбката“ в Нови пазар посрещна първите си посетители

Детски кът „Гъбката“ в Нови пазар посрещна първите си посетители

0
ДЯЛ
Снимка: Община Нови пазар

Персоналът на детски комплекс „Гъбката“ в Нови пазар посрещна първите си посетители които пристъпваха плахо, но с жив интерес и любопитство. Това съобщиха от пресцентъра на Община Нови пазар.
Логически игри, пъзели, плюшени играчки, конструктори, блокчета за рисуване, това са само част от занимавките, които са като магнит за малките палавници.
Детските помещения са обособени в няколко зони, за различните възрастови групи. Навсякъде в помещенията е монтирана ударопоглъщаща настилка, за осигуряване на безопасни условия на труд и игри.

Снимка: Община Нови пазар

Припомняме, че търговският базар, който се намира срещу сградата на общината, беше напълно адаптиран към нужните условия за тази цел. Модулите бяха трансформирани и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации. Поставена е ПВЦ дограма, монтирани са климатици.
Само преди 4 месеца проектът беше спечелен от Община Нови пазар, а днес вече екип от наети професионалисти се грижи за деца, чийто родители са заети с професионалните си задължения, в рамките на работния ден.
С реализирането на проекта на Община Нови пазар са наети и обучени 5 безработни лица за позиция „Детегледач/ка“, за период от 12 месеца.
„Прекрасно чувство и радост от фактите, че спечелихме и реализирахме този проект, както и от това да видиш щастливите детски личица. Ако някой е имал съмнение, относно това дали ни е нужен този детски кът, то днес те напълно се изпариха. Минути след отварянето на „Гъбката“ вече имахме посетители, а час по-късно сградата беше пълна с деца“, коментира кметът на Нови пазар Георги Георгиев. Той отправи благодарности към всички, които са подали ръка, за да се реализира тази идея – Общинско предприятие-Нови пазар, ВиК-Нови пазар, служителите от Общинска администрация, екипа на проекта и работещите в детски кът.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелени коридори“ за ваксинация до 27 август организира РЗИ-Шумен
Следваща статияВлиза в сила новият механизъм за редукция на индивидуалния коефициент при пенсиониране

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here