дом Общество Детската „Щуроландия“ в село Васил Друмев вече е международна

Детската „Щуроландия“ в село Васил Друмев вече е международна

0
ДЯЛ

Детската арт работилница в шуменското село Васил Друмев вече стана международна, след като в нея участват гостуващи малчугани от Кипър и Испания .
Ателието „Щуроландия“ към НЧ „Добри Люцканов“ отвори врати за участници за четвърта поредна година, съобщиха читалищни дейци, които са доволни от реализацията на инициативата. Със задоволство разказаха за добрата организация и родители.
„Деца, които гостуват на баба и дядо са ядрото на работилницата ни. Дейностите, по които работим са изцяло съобразени с интересите на малките, които са богати откъм идеи“, уточниха читалищни работници. Малчуганите изучавали с интерес историята на родния край, както и игрите на баби и дядовци в миналото. Затова в читалището имало запазени архивни документи.
Организирана била и зелена библиотека, когато на открито участниците четат книги, а после следвали интересни коментари върху прочетеното. Най-новият проект е „Маскен бал“. С помощта на читалищни работници шиели колоритни костюми. И така на практика е започнала подготовката за „Бал с маски“
Участниците в „Щуроландия“ замислят изненади, с които да се представят на предстоящия през есента „Карнавал на плодородието“ в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНемска компания осъди ВиК – Шумен за над 1 милион лева
Следваща статияСъс 162 хиляди лева ремонтират главна улица във Велики Преслав