дом Криминале Десетки пожари в областта гасиха огнеборците през последните 3 денонощия

Десетки пожари в областта гасиха огнеборците през последните 3 денонощия

0
ДЯЛ

На 12 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа, съобщиха от ОДМВР-Шумен.
Унищожени са около 100 декара иглолистна гора, 700 декара широколистна, изгоряла е и една дървена барака във вилната зона на квартал „Дивдядово“ при пожара, който се разгоря в неделния ден. Гасителните дейности по ликвидиране на последствията от пожара продължили до след полунощ. На място останали да дежурят екипи. Към момента все още има дежурни екипи, обхожда се местността и се проверява дали няма тлеещи огнища. Причина за пожара небрежност при боравене с открит огън. Пострадал леко е 29-годишен боец от пожарната в Шумен, който при гасене на пламъците е вдишал дим.
В 08:09 часа е съобщено за пожар на ул.“ Васил Априлов“ в село Риш. Към мястото на произшествието е изпратен екип на УПБЗН- Смядово, който погасил пламъците с 3 тона вода. Причина за пожара – небрежност при боравене с открит огън.
В 12:14 часа вчера е приет сигнал за пожар в повърхностна горска настилка в местността „Мошеловата чешма“ край Смядово. Към мястото на инцидента е насочен екип. Помощ в гасенето оказали 12 служители на горското стопанство. Пожарът, който бил на площ от 9 500 кв.м. е ликвидиран, спасена от опожаряване е 100 декара широколистна гора.
Ликвидирани са два пожара в Каолиново, два в село Лятно, единият от които на много голяма площ, в село Мировци, два в гр. Върбица. Всички са без материални загуби. Спасени са 200 декара посеви над язовира в село Мировци. За гасенето има са ползвани общо 40 тона вода. Екип от Шумен е оказал съдействие за обезопасяване на катастрофирал лек автомобил на разклона за село Васил Друмев вчера сутринта.
10 сигнала за инциденти са приети събота срещу неделя.
Екип на шуменската пожарна е оказал техническа помощ за отстраняване на паднало дърво по пътя за Стария град на 8 август по обяд.
Ликвидиран е пожар в сухи треви в село Косово, като в гасенето поради голямата площ на пожара са участвали екипи от Нови пазар и Шумен. Пожар в сухи треви и храсти е погасен в землището на село Коньовец, ликвидиран е пожар в сухи треви и храсти до старото летище в Нови пазар. Екип от Каолиново е погасил пожар в сухи треви в землището на село Крива река, в който след бърза намеса са спасени две сгради. Ликвидиран е пожар в сухи треви в землището на село Чернооково, в отпадъци в гр. Смядово, в който на ул.“Иван Вазов“ в спасена една къща.
В 13:25 часа на 8 август е получено съобщение за пожар в апартамент на ул.“ Васил Левски“ в Нови пазар. Към адреса бил пратен екип. На място било изяснено, че пламъците на тераса на 73-годишен мъж тръгнали след повреда в редуцил вентила на газова бутилка. Опушени са около 5 кв.м стени.
17 са приетите сигнали за произшествия от петък до събота.
Огнеборците са погасили пожари в сухи треви и храсти е село Близнаци, в село Единаковци, в землището на село Каменяк, в село Мараш, в село Друмево, до старата мандра в село Панайот Волов, в град Плиска, в село Марково, в село Конево, в село Черни връх, в село Кълново. За гасенето на пожарите са ползвани 23 тона вода.
На 7 август малко след 14:00 часа при обход в селата екип от криминалисти от РУ- Шумен забелязал , че на ул.“ Христо Ботев“ в село Белокопитово горят сухи треви. Криминалистите започнали да гасят пламъците с подръчни средства. От имоти в съседство се снабдили с маркучи и започнали да гасят с вода до пристигане на противопожарния екип. Огнеборците погасили пожара, който бил на площ от 1000 кв.м. с помощта на 3 тона вода. Пожарът е без материални загуби.
В 14:17 часа е получено съобщение за пожар в покрив на къща в село Върбяне. Към ул.“Стара планина“ бил насочен екип от Нови пазар. На място огнеборците установили, че пожарът се развил след запалена суха трева. Унищожени са около 60 кв.м покривна конструкция и 100 кв.м селскостопански навеси. Пожарът е ликвидиран с 12 тона вода. Спасени са два имота.
В 15:53 часа на 7 август е получен сигнал за пожар в двор на имот в село Друмево. Към мястото на инцидента е насочен екип от Шумен. Изяснено било, че пламъците тръгнали след силен вятър, по време на който се скъсал кабел от електропреносната мрежа. Кабелът запалил сухата трева в двора. Пожарът е погасен и не са допуснати материални загуби.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлъснаха 77-годишна в Шумен, пресичала оживен булевард на необозначено място
Следваща статияБорисов: Палатките и барикадите остават! И аз искам оставката на Радев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here