дом Общество Десетки деца и младежи се забавляваха с атрактивни скаутски игри в Шумен

Десетки деца и младежи се забавляваха с атрактивни скаутски игри в Шумен

0
ДЯЛ

Атрактивни скаутски игри превзеха Градската градина на Шумен тази неделя. Събитието бе организирано от Асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова, Организацията на българските скаути и „Скаутите на Шумен“.
Мероприятието е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г..
Неделният ден се превърна в истински спортен празник, в който се включиха над сто деца и младежи, последователи на скаутското движение. Проявата бе добър пример за това как може да се борим с насилието и агресивното поведение при младите хора. Още по-хубавото на проведеното събитие бе да се види, че децата не се застояват пред компютрите, а намират време да се движат и да спортуват.
В програмата бяха включени алпийски техники, долекарска помощ, ориентиране, игри за креативност и много други занимания. Младите скаути показаха и кулинарни умения, приготвяйки леща, с която се подсилиха след спортната забава, а д-р Денислава Ангелова и Добромир Драев, президент на Организацията на българските скаути, наградиха със сертификати всички участници за проявените ентусиазъм и умения.
Животът на скаутите никак не е лесен, но момчетата и момичетата споделиха, че изпитанията, които преминават, ги зареждат с много сила и енергия.
Скаутството е кауза, защото обединява много млади хора, а в основата му са три основни принципа: духовен, социален и личен. Броят на скаутите в световен мащаб надхвърля 50 млн., като всяка година интересът се увеличава.
Скаутството в България се появява през 1911 г., а клубът на „Скаутите в Шумен“ е създаден през 2008 г. и към днешна дата наброява 150 члена. За децата и младежите всичко това е едно голямо приключение, но и успешен метод за неформално образование, който спомага за постигането на целите под формата на игра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвижението в Ришки проход е възстановено
Следваща статияЛек автомобил се обърна по таван на кръстовището до спортна зала „Младост“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here