дом Общество Десетима протестираха в Шумен срещу новия Закон за социалните услуги

Десетима протестираха в Шумен срещу новия Закон за социалните услуги

2
ДЯЛ

Десетима недоволни се събраха днес в Шумен, пред сградата на Държавната агенция за закрила на детето, за да протестират срещу новия Закон за социалните услуги. В момента той е предложен за обществено обсъждане и според пастор Пламен Василев, един от протестиращите днес, отваря врати за прокарване на Истанбулската конвенция и Стратегията за детето през нови нормативни актове. „Тези дни и православната църква излезе с твърда позиция против новия Закон за социалните услуги. Държавата абдикира от своите задължения и оставя сферата на семейството и възпитанието на детето в ръцете на неправителствени организации, които прокарват у нас политики в разрез с националните и общочовешки традиции и норми. Вместо държавата да контролира неправителствените организации се получава обратното, те нареждат какво да се случва“, коментира пастор Пламен Василев.

Недоволните поискаха още ревизия и цялостна реформа на социалната система, повишаване на пенсиите, заплатите и парите за майчинство. Премахване на системата „бонус-малус“. Ревизия и преразглеждане на всички концесии за добив на злато, насърчаване на селското стопанство и животновъдството, удължаване на мораториума върху продажбата на земя на чужди граждани. „Протестираме и срещу анти-детските и анти-семейни политики. Искаме повишаване на заплатите на медицинските сестри“, заяви организаторът на днешния протест в Шумен Панайот Иванов.
Недоволните от цялата страна обявиха 30 ноември като ден за национални протести. Освен в Шумен протести днес имаше в още 11 града в страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСанкция: Изключиха Бейзат Яхя от ДПС
Следваща статияКристин Димитрова е новият носител на Националната награда за лирика „Иван Пейчев“

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хората се умориха от мирни протести! Следващата стъпка е помитане на боклука в народното събрание от народното недоволство! Това е затишие преди буря! Защото целенасочено ни погубват, съсипват поминъкът ни, държат заплатите и пенсиите ниски, повдигат данъците, застраховките и какво ли още не, стремят се да сме бедни, за да могат после да кажат те са бедни и не могат да се грижат за децата си и да ни ги отнемат, а след това и да продадат земята, която е на децата ни! Държат ни в изкуствена криза 30 години! Народе, осъзнай се! Не ги ли пометем, те ще ни погубят! Народе, ти не си в кома, ти си в клинична смърт! Чакаш да ти вземат децата, това ще е електрическия импулс, от който ще ти затупти сърцето, но жалко за отнетите ти рожби, ще страдаш и ще ридаеш, но ще е късно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here