дом Общество Депутатът Димитър Александров: Философията на Закона за горивата е противодействие на контрабандата

Депутатът Димитър Александров: Философията на Закона за горивата е противодействие на контрабандата

0
ДЯЛ

„Действително срещу Закона за горивата има известно напрежение. Може би защото тези, които протестират са получавали някакви средства допълнително, а с новите правила вече се вкарва ред. Основната функция, която държавата възлага чрез наредбата е противодействие на контрабандата“, това заяви за 24shumen.com депутатът от ГЕРБ Димитър Александров.
Всяко изясняване на правилата накърнява нечии интереси, категоричен бе народният представител.
Като причина за отлагането при приемането на Наредбата в сегашния й вариант той посочи създаването на орган към Министерството на икономиката, който да се занимава с прилагането на Наредбата, заедно с всички регистри, които трябва да бъдат изготвени. Наложили са се промени заради исканията на някои от браншовите организации.
Депутатът посочи и плюсовете на Закона – възможностите, които се предоставят на земеделските производители, на строителни и транспортни фирми да изграждат ведомствени обекти. Тези обекти трябва да са неподвижно закрепени, по определени правила. В същото време трябва да се различава търговия на едро от търговия на дребно. Трябва стриктно да се следи кои и са субектите, които могат да упражняват регистрацията, за да има ефективен контрол върху акцизната стока.
Според националния омбудсман Мая Манолова, въпросният закон е лобистки. В него преобладават доста спорни текстове и затова тя го атакува в Конституционния съд.
Общественият посредник смята, че с приемането на Закона ще се създадат пречки пред стопанските дейности на малкия бизнес в сектора. И в крайна сметка се засягат правата на гражданите като потребители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСт. комисар Ялчън Расим: Адил Ахмедов е развивал мащабна лихварска дейност
Следваща статияПечка на твърдо гориво подпали къща, огнеборци гасиха сухи треви и контейнер за смет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here