дом Политика Депутатите се заклеха

Депутатите се заклеха

0
ДЯЛ

Новите депутати положиха клетва да служат на народа и родината си. Първото заседание започна с проверка на кворума на новото 46-о Народно събрание. Проверката показа, че в залата има 214 депутати след което най-възрастният депутат – Мика Зайкова от „Има такъв народ“ откри заседанието. Тя призова колегите си да бъдат добри и да работят в интерес на народа. „Нужна е промяна. Трябва да се работи за просперитета на държавата. Суверенът ни каза, че трябва да работим заедно. Ниската избирателна активност ни казва, че трябва да се захванем за работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, това народът трябва да го знае“, заяви тя и припомни, че Европа иска реформи от държавата, реформа в правосъдната система.
Зайкова очерта основните направления, в които трябва да работят депутатите – работеща икономика, образование, високи заплати и пенсии, структурна реформа в администрацията, въвеждане на електронно управление.
В залата на парламента присъстват президентът Румен Радев, вицепремиерът Илияна Йотова, служебният премиер Стефан Янев и министрите на кабинета му.
В края на обръщението Мика Зайкова заяви, че омразата и конфронтацията са път за никъде. „Не забравяйте, кой и защо ви е изпратил тук“, каза още Зайкова.
Заседанието продължи с изпълнение на химните на България и ЕС. След това започнаха изказванията на представителите на различните партии.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът Румен Радев: Днес е денят на надеждата!
Следваща статияГоря имот в село Белокопитово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here