дом Общество Дезинфекцират улици, паркове и детски площадки в Нови пазар

Дезинфекцират улици, паркове и детски площадки в Нови пазар

0
ДЯЛ

Обработка на уличната мрежа, градски паркове и детски площадки на територията на Нови параз се извършва от 7.30 до 11.00 часа. Мярката е наложена с решение на Общинския кризисен щаб.
Приоритетно ще се дезинфекцират районите, в които се намират хранителни магазини, аптеки, банкови клонове, както и района на поликлиниката, спешен медицински център, болница, полиция и пожарна.Третирането се извършва от служители на общинска структура „Чистота и озеленяване”, посредством специализиран автомобил. Дезинфекцията ще бъде с употребата на натриев хипохлорит. Преустановява се дейността на пенсионерски клубове на територията на Община Нови пазар.
Със заповед № РД-01-150/14.10.2020год. на директорът на РЗИ-Шумен е разпоредено посещението на всички пазари да се извършва задължително само с предпазна маска или друго средство покриващо носа и устата. За всеки пазар е възстановена организацията за регулиране движението на гражданите и спазване на мерките, указани в Заповеди № РД-01-603/13.10.2020 год. на Министъра на здравеопазването.
Организирани са и съвместни ежеседмични проверки с представители на РЗИ-Шумен, ОД на МВР-Шумен и Общината по определен график, изготвен от РЗИ-Шумен за спазване на противоепидемичните мерки.
От общинската администрация отправят апел към всички граждани, бизнес оператори, ръководители на структури и организации да спазват мерките за задължително носене на предпазните маски, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция, да се извършва редовна дезинфекция на работното място и в домовете.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС най-ниска смъртност в Шуменско са общините Върбица и Венец, а най-висока е тя в Хитрино
Следваща статияИменитият цигулар Роман Федчук ще свири за първи път на шуменска сцена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here