дом Здраве Две жертви на COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменско

Две жертви на COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Двама души са изгубили битката с COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменско. Това са мъж на 62 години и жена на 54 години. Това съобщиха от областната болница.
Броят на хоспитализираните в МБАЛ-Шумен към 11.00 часа днес е 253-ма. От тях 201 са с потвърден коронавирус. Останалите 51 очакват резултати.
41 от приетите пациенти са настанени в болницата в Нови пазар. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински
дейности“ в МБАЛ Шумен.
В ОАИЛ са 8 пациенти, като 7 са интубирани.
Новоприетите пациенти през вчерашния ден са 21. Изписаните са 15.
„Продължаваме да задържаме високо ниво на хоспитализираните пациенти, като лечебното заведение работи и по другите специалности. Няма върнати пациенти, лекуваме както здравноосигурени, така и неосигурени. Позитивни на вируса има и сред медицинския персонал, като за щастие нямаме такива, които да боледуват повторно“, каза д-р Маринова.
В Единния информационен портал за COVID-19 за 8-ми декември са регистрирани общо 59 нови случая на жители на област Шумен с положителни
за коронавирус проби. Няма положителни случаи на лица под 18 г. Най-младият позитивен е на 25, а най-възрастният на 79 г.
Разпределението на положителните за коронавирус по общини и населени места е както следва:
Община Шумен –  36 души /16 жени и 20 мъже/ на възраст между 27 и 79 г. От тях 31 са жители на града, а останалите са от селата Струино /жена на 64 г., мъж на 63 г./, Ивански /две жени на 56 и 57 г./ и Салманово /мъж на 59 г./
Община Велики Преслав –  6 случая. 5-ма от града /4 мъже и 1 жена/ и 1 мъж от село Златар на възраст между 27 и 69 г.
Община Нови пазар – 8 случая. 6 в гарда /3 мъже и 3 жени между 25 и 72 г./ и 2 жени в селата Избул и Памукчии / на 54 и 62 г./
Община Смядово – 2 /мъж и жена на 70 и 75 г. от града/
Община Каспичан – 5 случая. 4 от града /3 мъже и 1 жена на възраст между 58 и 71 г./ и 1 мъж на 51 г. от село Косово
Община Каолиново – 2 случая в селата Климент и Сини вир /мъже на 47 и 52 г./
Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за Covid-19 достигнаха 3 521 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 173. Излекуваните са 1 995.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират водата по три улици поради авария на бул. „Мадара“
Следваща статияОбщина Шумен приема заявления за получаване на топъл обяд в условията на ковидпандемията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here