дом Общество Две години затвор за крадлив работник, задигнал 60 златни накита

Две години затвор за крадлив работник, задигнал 60 златни накита

0
ДЯЛ

Две години зад решетките при първоначален строг режим ще лежи мъж, свил 60 златни накита от друг български гражданин в град Бордо, Франция.
56-годишният Вичко Щ. И. от село Царев брод отишъл на гурбет във Франция да припечели пари. През август 2017 г. започнал работа в град Бордо, като електричар при друг българин – И.С.Б, който имал бизнес там. След като проучил българския работодател, Вичко решил да удари „бърза печалба“ като задигне от работодателя си 60 на брой златни и сребърни накита – гривни, пръстени със скъпоценни камъни, колиета, часовник и каса, всичко на обща стойност 40 897,15 лв. Веднага след кражбата, бързо забогателият гурбетчия, хванал първия автобус за България.
Докато Вичко пътувал вече към родината, работодателят му И.С.Б установил липсата на накитите. Веднага се свързал със задгранична полиция и дори потеглил със собствения си автомобил за КГПП „Калотина“. Там, при добра координация между полицейските органи и пълно съдействие от страна на пострадалия, който дори обяснил с какъв автобус трябва да пристигне крадливия му служител, Вичко бил причакан и заловен. При залавянето му се оказало, че нашенецът е стар познайник на полицията.
Деянието е квалифицирано като кражба в особено големи размери, извършена с пряк умисъл.
Извършителят ще трябва да заплати и направените разноски по делото, които са в размер на 180 лв.
Определението е на Районен съд, окончателно е и не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор „превъртя“ дрегера с 3,01 промила алкохол
Следваща статияОтличие „Служебна благодарност“ получиха служители на Окръжен следствен отдел