дом Общество Двама информатици от Шумен на финала на Innopolis Open

Двама информатици от Шумен на финала на Innopolis Open

0
ДЯЛ

Шуменците Иван Смиленов и Сали Басри се класираха за финалния кръг на Международния турнир по информатика Innopolis Open, който започна днес. Това съобщи на страницата си във Фейсбук водачът на българския отбор Бисерка Йовчева.
Двете момчета са възпитаници на ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен, посещават и Школа по математика и информатика „А&Б“.
Едно от най-престижните и трудни състезания по информатика в света се провежда за трета поредна година в град Иннополис, Татарстан. В него за първи път участват българи.
Страната ни е епредставена още от Иво Карагьозов от Варна и Радослав Димитров от Пловдив.
В предварителните кръгове младите български информатици преодоляха конкуренцията на над 6 000 участници от 54 страни. До финала са допуснати 250 състезатели, сред тях са и българите.
Иннополис е високотехнологичен град. Създаден е преди 5 години с цел да се превърне в научен център. Новият град се намира в близост до Казан – столица на Татарстан.
Организатор на Откритото състезание по информатика е университетът в Иннополис.
Снимка: Личен архив Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредлагат хореографа Иван Иванов за званието „Почетен гражданин на Шумен“
Следваща статия11 медала завоюваха шуменските бойци на Държавното отборно първенство във Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here