дом Други Да помогнем! Самотна и бедна старица живее в съборетина без покрив

Да помогнем! Самотна и бедна старица живее в съборетина без покрив

0
ДЯЛ

Възрастна жена от шуменското село Черенча ще посрещне зимата без покрив на дома си. Буквално. Къщата на Николинка Томова е строена през далечната 1926 година и от тогава не е правен почти никакъв ремонт на имота. При градушките през лятото, покривът на самотната жена е пропаднал. Репортер на 24shumen.com се свърза с представители на кметството в селото, за да разкажат трогателната история на баба Николинка. От там обясниха, че възрастната жена няма семейство и живее сама.
„При дъждовете една от носещите греди е паднала и покривът е пропаднал“, обясниха от кметството. От строителна фирма са идвали на оглед на имота и са констатирали, че ремонтът ще струва около 5 хил. лв., които са непосилни за клетата старица, която се препитава единствено с минималната си пенсия. Неволята принудила възрастната жена сама да се качи на покрива и да нареди керемиди, за да не капе върху нея. Когато от кметството научават за рискованата й постъпка, я молят никога повече да не прави така. Безизходицата обаче заедно с идващата зима чукат на схлупената порта на дома на баба Николинка, а тя ще ги посрещне сама и отчаяна.
При нея са ходили служители от Социално подпомагане. Тя е кандидатствала за еднократна помощ от 365лв., която дори да получи, ще й стигне само за да закупи дърва, които да топлят порутения й дом.
Баба Николинка има нужда от покрив и надежда…. Ако някой има възможност и иска да й помогне, от кметството в Черенча ще съдействат добродетелите с напътствия как да открият клетата старица.
Снимката е илюстративна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТъжна гледка: Бездомен шуменец на „гурбет“ в Родопите
Следваща статияРайони без ток днес и утре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here