дом Общество Дариха храна за над 2 000 лева на приюта за кучета в...

Дариха храна за над 2 000 лева на приюта за кучета в Шумен

0
ДЯЛ

Храна за 2 100 лева е дарена на приюта за бездомни кучета в Шумен. Това заяви за 24shumen.com управителката Дария Георгиева.
В навечерието на Коледа започна благотворителна кампания за набиране на храна за животните, настанени в общинския приют.
Най-голямото дарение от храна е на стойност 1 000 лева. То е предоставено от сестрата на журналистката Тонка Петрова, която ни напусна през 2017 година, и бе най-ревностният защитник на бездомните животни и инициатор за създаването на приюта. Днес той носи нейното име.
„Други две дарения са на стойност по 500 лева. При нас непрекъснато идват хора, които носят храна. Някои по пакет, други повече. Всеки помага според възможностите си. Ние сме много благодарни на всички, които ни подпомагат“, каза Дария Георгиева и обясни, че през зимата животните трябва да приемат по-големи количества храна, защото така понасят по-леко студа.
В момента в общинския приют в Шумен се грижат за около 350 възрастни и близо 40 малки кученца.
Приютът се издържа с помощи от Германия, които покриват 60% от разходите. Останалите 40%, или 52 000 лева за храна се отпускат от общинската хазна.
Благотворителната акция за набиране на храна за кучешкия приют в Шумен продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха здраво почерпен шофьор, духнал в дрегера с 2,49 промила
Следваща статияОдобриха 14 нови защитени специалности от професии с недостиг на пазара на труда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here