дом Общество Даниел, Габриела, Мерт и Елиф са най-предпочитаните имена в областта

Даниел, Габриела, Мерт и Елиф са най-предпочитаните имена в областта

0
ДЯЛ

През 2019 година новородените деца на територията на област Шумен са наречени с 628 различни лични имена (560 са през 2018 година). Това сочат данните на „Статистически изследвания – Шумен“. През изминалата година се запазва тенденцията за по-голямо разнообразие на имената при момичетата (333 имена), отколкото при момчетата (295 имена), като разнообразието е по-голямо от предходната година. С две лични имена са записани осем новородени.
Сред новородените момчета най-разпространените имена са Даниел, Кристиян и Никола. В област Шумен сред най-предпочитаните мъжки имена са и Димитър, Мартин, Борис, Симеон, Александър, Георги и Теодор.
При новородените момичета през изминалата година, най-предпочитаните имена са Габриела и Михаела. Следват Виктория, Никол, Йоана, Рая, Симона и Мария.
През 2019 г. най-голям брой бебета, родени на територията на област Шумен са кръстени с първата буква от българската азбука – 95 деца.
В рамките на страната, сред новородените момчета най-разпространено е името Александър, следвано от Георги и Мартин. При момичетата най-предпочитано е името Виктория, следвано от Мария и Никол.
В област Шумен, най-често срещаното мюсюлманско име при новородените момчета е Мерт, следвано от Корай, Миран, Емир и Енес, а при момичетата – Елиф, следвано от Азра, Мирай, Мелиса и Селин.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаш задигна 1 100 литра дизел от товарен автомобил
Следваща статияПразнуваме онлайн Деня на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here