дом Други Грандиозно откриване на „Арена Шумен“! Бойко Борисов прерязва лентата

Грандиозно откриване на „Арена Шумен“! Бойко Борисов прерязва лентата

0
ДЯЛ

Откриват официално „Арена Шумен“ тази събота. Церемонията ще започне в 19.00 часа, когато лентата ще пререже министър-председателят на България Бойко Борисов.
В 17.00 часа пред стъпалата на залата ще бъдат ситуирани спортисти от всички спортни клубове в Шумен – хандбал, баскетбол, клубовете по футбол, бойни изкуства, кик-бокс, шахматните клубове, мажоретния състав и др. На ротационен принцип спортистите ще представят уменията си.
В тържествената програма ще вземат участие ансамблите „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“ и ансамбъл „Българе“, които ще представят музикално-танцово околосветско пътешествие, както и други млади български изпълнители.
Осигурени са пропуски на всички администрации, образователни, културни, здравни, социални институции и фирми.
Другата седмица Община Шумен ще определи дни, в които шуменци ще могат свободно да влязат и да разгледат залата.
„Изключително съм горд и удовлетворен от това, което направихме като екип. Входът на Шумен вече има ново лице“, това заяви с вълнение днес пред журналисти кметът на Шумен Любомир Христов.
Емил Мартинов от строителната фирма връчи днес, на редовния брифинг в Общината, акт 16 за сградата на зала „Арена Шумен“, който удостоверява годността на строежа и влизането му в експлоатация.
„Вчера мина комисия в 13-членен състав и председателя на комисията от ДНСК да направят обход на залата, както и представители на всички институции, които имат отношение към строителството на обекта. Това са пожарната, РЗИ, РИОСВ, КАТ, строителният надзор, инвеститорът и проектантът. Установи се, че обектът е годен за експлоатация“, отчете Емил Мартинов.
Направен е пълен обход на залата и на пространствата около нея, на всяко едно помещение, извършена е проверка на всички инсталации. До дни ще бъде издадено и удостоверението за използване на обекта.
Сградата е със сложни конструкции. При строежа й са търсени шуменски фирми за изработката на дограмата и асансьорите. Залата е завършена в законовия срок без забележки по изпълнението й.
На долното ниво на залата има няколко помещения с външен достъп, помещения за кафене, магазин, фитнес зала, които все още не са оборудвани. Новото спортно съоръжение разполага с 6 съблекални, които покриват изискванията за спортни мероприятия на ротационен принцип. Завършена парна баня и сауна, 2 зали за пресконференции за журналистите, 2 помещения за съдии, 4 за коментатори, 4 ложи, 2 вип зали, изградена е оптична връзка с 4 помещения за оператори, 4 броя тоалетни и една инвалидна, помещения за допинг контрол, помещения за треньори, зала за загряване, за медицинска помощ. Залата разполага и със сертифициран спортен паркет, по изискване на федерациите, спортно оборудване, за различните спортове, мобилни трибуни, съдийски маси и др.
На партерното ниво има осигурен достъп за хора с увреждания, които могат да се придвижват в залата, както и 8 броя места за инвалиди.
Изграден е трафопост, от който ще се захранва хотелът. Възстановена е чешмичката ще се сложи и допълнително осветление и камери. Обновен е и паметникът, който ще напомня за историята на това място.
Залата е разположена на 5000 кв. м. застроена, 6660 кв. м. разгърната площ, 21 дка паркова територия със засадени около 200 дръвчета и цветя, 300 паркоместа.
Обзавеждането на залата и изграждането на двете кръгови кръстовища до нея са от други обществени поръчки.
На този етап стопанисването на залата ще се поеме от Общината. В момента временно изпълняващ длъжността по управлението на залата е зам. управителят на ОЖИ-Шумен Пламен Инджев. Предвижда се да бъде разкрит нов щат за служители, които да отговарят за поддръжката й. Ще бъде направен и точен анализ колко ще струва поддръжката на Общината на месец за залата. От два месеца има назначен ел.техник, който ще отговаря за поддръжката на залата.
Припомняме, че правителството отпусна 8 млн. и 500 хил. лева за строежа на „Арена Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци са доволни от джипитата си: Само 1.1% ги смениха през юни
Следваща статияСъздаването на общински фонд „Ин витро“ на финалната права