дом Общество Горски спасиха малка сърничка

Горски спасиха малка сърничка

0
ДЯЛ

Малка сърничка спасиха горските от ДГС-Върбица през тази седмица. 10-месечното животинче е било забелязано от хора на фирмата, която почиства от сняг Върбишкия проход. На сигналът им веднага се е отзовал ловният експерт на стопанството инж. Исмаил Курдов. Премръзналото сърненце лежало в дълбока канавка от която не можело да излезе само. Курдов успял да го извади и след като го затоплил, вчера сутринта го транспортирал до хижа „Муфлоните“ на ДГС-Преслав. Директорът на преславското стопанство инж. Янко Йорданов каза, че сърнето е здраво, но все още е стресирано и отказва да се храни. Когато се затопли ще бъде пуснато близо до хижата и ще бъде нахранено на свобода.
През последните дни служителите на всички стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие пробиват пътища до хранилките и поставят по-големи количества фураж, за да улеснят животните, които трудно намират храна в дълбокия сняг. Подхранването на животните се прави целогодишно, но сега грижите за горските обитатели са още по-големи, заради ниските температури и снега.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВодата в Шумен продължава да е негодна за пиене
Следваща статияОтстраниха теча в библиотеката

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here