дом Общество Гергьовски танци и песни се вихрят на площад „Гривица“ в Шумен

Гергьовски танци и песни се вихрят на площад „Гривица“ в Шумен

0
ДЯЛ

Песни и танци се вихрят на площад „Гривица“ в Шумен днес. Празникът е посветен на Гергьовден. Тържеството е организирано от Народно читалище „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.
Прогнозите за лошо време не уплашиха шуменци и десетки дойдоха да се повеселят в празничния ден.

С букети от здравец в ръце хората се поздравяват със светлия празник. Домакините от читалището са подготвили богата музикално-танцова програма.

С бурни аплодисменти публиката посреща изпълненията на вокална група „Буратино“, детския танцов ансамбъл „Детелина“, младия гайдар Борислав Благоев и съставите към Народно читалище „Стилиян Чилингиров“.

Както традицията повелява на този ден малки и големи от сутринта се стичат в храма „Свето Възнесение Господне“, за да се помолят пред иконата на Св. Георги и да запалят свещичка за здраве.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Огнената стена“ – атракцията на Събора на средновековното наследство във Велики Преслав
Следваща статияДоброволци дебнат за бракониери на язовир „Тича“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here