дом Политика ГЕРБ-СДС върнаха мандата за съставяне на правителство

ГЕРБ-СДС върнаха мандата за съставяне на правителство

0
ДЯЛ

ГЕРБ-СДС върнаха мандата за съставяне на правителство. До този акт се стигна, след като „Демократична България“ отказа да преговаря с коалицията мандатоносител. Отказ за преговори даде и „Има такъв народ“.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение да върне мандата. Предложения кабинет няма да бъде внесен за гласуване в парламента.
„Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не приемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит“, коментира премиерът в оставка Бойко Борисов в живо включване от дома си тази сутрин.
„Народът е казал: Да, много направихте, но и много трябва. И понеже много време бяхте безконтролни, ще ви сложим тези да ви контролират. Това е моят прочит на изборите“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Премиерът в оставка не очаква „Има такъв народ“ и партиите от протеста да направят правителство.
„Те не могат да направят правителство, защото ще се види кой стои зад тях“, коментира Борисов. Той се възмути от приоритетите, на които са заложили новите в парламента. „Адвокатите на мутрите гласуват в парламента“, категоричен бе премиерът в оставка. По думите му е възмутително и решението освен главният прокурор на изслушване в парламента, да се привикват и върховните съдии. 
„Веднага се хвърлиха върху лобистките поправки. Не ги интересува План за възстановяване“, подчерта Борисов.
„Те искат да има мъгла, за да седят под сенките, да лъжат, да подвеждат и след два месеца на избори отново ще се озовем пред същата ситуация. И пак ли няма да носят отговорност“, добави още той.
Борисов допуска вариант ГЕРБ да бъде и втора политическа сила на евентуални предсрочни избори, но като цяло конфигурацията от партии и коалиции да е същата.
„Хората очакват от нас да вкараме правителството в парламента, но при това надменно отношение, съжалявам, че тези хора не са се събличали по физическо – петият, шестият в класирането да обяснява на победителите как са победени. Те имат 4%, ние 26%. И да говориш като ментор, че хората били избрали новото. Народът каза – ГЕРБ трябва да е в управлението и второ – ГЕРБ да бъде контролирана. Народът не ни е казал ето, отивайте да управлявате“, анализира още Борисов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статия1 681 нови случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са 46

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here