дом Общество В 11 области в страната средната брутна заплата е над 1 000...

В 11 области в страната средната брутна заплата е над 1 000 лева, в Шумен – 997 лева

0
ДЯЛ

Само 3 лева не достигат на Шумен, за да влезе в групата на областите, в които средната брутна заплата е над 1000 лева.
В последния си доклад за второто тримесечие на 2019-та година Националният статистически институт отбелязва, че все повече области в страната регистрират средни нива на заплатите над 1000 лв. Докато миналата година броят им беше едва пет (столицата и региона около нея, Стара Загора, Варна, Враца), към юни тази година към тях се присъединяват още шест – Габрово, Пловдив, Разград, Русе, Бургас и Перник.
Къде се намира Шумен? На 3 лева от границата!
Средната брутна заплата в Шумен е 997 лева, като по този начин областта се нарежда на 12-та позиция в страната.
През периода април – юни средната брутна заплата в страната се е повишила с 12% на годишна база – 1260 лв. (978 лв. след данъци и осигуровки), като увеличението е както в частния, така и в обществения сектор.
Растежът на възнагражденията в страната се дължи на няколко фактора, сред които недостигът на работна ръка и административните увеличения на минималните възнаграждения и осигурителни прагове от началото на годината. Успоредно с това бяха повишени заплатите на учителите и на работещите в държавната администрация, като подобна заявка вече има и за догодина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбезщетяват стопаните за избитите домашни прасета, забраняват лова около Върбица
Следваща статияДирекцията по горите в Шумен решава кои дървета в Стария Преслав да бъдат премахнати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here