дом Общество Пети в страната: Шуменският окръжен съд откри Център за спогодби и медиация

Пети в страната: Шуменският окръжен съд откри Център за спогодби и медиация

0
ДЯЛ

Днес на официална церемония Окръжен съд – Шумен откри своя Център за спогодби и медиация. Той е едва пети в страната. Празникът започна със слово на Административния ръководител – Председател на ШОС съдия София Радославова.
Почетни гости на събитието бяха Ванухи Аракелян – Административен ръководител- Председател на Апелативен съд – Варна и Марин Маринов – Административен ръководител – Председател на Окръжен съд – Варна. В обръщението си съм изпълнената със съдии, служители, адвокати, медиатори и журналисти зала съдия Радославова сподели за пътя, който е изминат, за да се реализира тази идея. Окръжния съд – Шумен за пореден път доказа стремежа си към развитие, иновативност и прозорливост в своята дейност като институция.
Обръщение към гостите отправи и Ванухи Аракелян, която поздрави всички и изрази убеденост в успеха на начинанието.
Председателят на Окръжен съд – Варна Маринов сподели челния опит на ръководения от него съд по приложението на медиацията при решаване на спорове. Той подкрепи нашия окръжен съд и изрази готовност за съдействие и взаимопомощ, така щото тази щадяща гражданите процедура да заработи пълноценно на територията на съдебен район Шумен.
Поздравления отправиха още първият медиатор в града Красен Пейчев и секретаря на Адвокатски съвет – Шумен адвокат Галина Бонева.
Тържеството продължи с откриването на самият център, който се помещава на ет. 1 в съдебната палата.
Председателите на Окръжен съд – Шумен г-жа София Радославова и Районен съд – Емилиян Ангелов подписаха споразумение за сътрудничество.
Те отговориха и на множеството въпроси на журналистите. Тук е мястото да кажем, че тържеството бе удостоено с присъствие от всички национално представени в града и местни медии. В специално обръщение към тях Председателят на Окръжния съд отправи своята покана за сътрудничество към това благородно и насочено към обществото начинание.
Гостите по традиция бяха посрещнати в Центъра с топла пита.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧерен петък или кредитен капан?
Следваща статия215 школници от страната мерят сили на турнир по информатика в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here