дом Общество В петък: Поставят първите 5 контейнера за текстил в Шумен

В петък: Поставят първите 5 контейнера за текстил в Шумен

0
ДЯЛ

Контейнерите за текстил ще бъдат поставени в петък в областния град. Това съобщиха от Общинска администрация.
Местата, където шуменци ще могат да оставят ненужните им дрехи, чанти и обувки са:
1. Централна градска част, ул. „Съединение“ – на паркинга източно от сградата на общинската администрация;
2. Централна градска част, ул. „Панайот Волов“ – на кръстовището с ул. „Вит“ до детската площадка
3. Кв. „Добруджа”, ул. „Каварна“ – на кръстовището с ул. „Съединение“
4. Кв. „Тракия“, ул. „Родопи“ – на кръстовището с ул. “Тракия“
5. Кв. „Боян Българанов“, ул. „Самара“ – срещу СУ „Трайко Симеонов“
Както вече 24shumen.com вече писа, специалните контейнери за събиране на ненужни дрехи и обувки ще бъдат поставени от фирма „Евротекс“ ЕООД.
Съдовете ще бъдат ясно обозначени с надпис „Дрехи и обувки“ и в тях ще могат да се поставят дрехи, обувки, чанти, колани и домашен текстил. Ще бъдат изписани и инструкции за използването им, както и номер за връзка при необходимост от допълнителна информация. След поставянето на първите пет контейнера, при проявен интерес от гражданите се предвижда броят им да бъде увеличен.
Община Шумен изгражда системата за разделно събиране на употребявани дрехи и обувки, за да осигури на жителите възможност да покажат своята екологична отговорност в синхрон с добрите европейски практики.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАло измамници „преметнаха“ баба, хвърли им пари и злато от терасата
Следваща статияНови контейнери за битови отпадъци с педали улесняват шуменци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here