дом Общество В Нови пазар започна тестването на медицински лица и полицаи

В Нови пазар започна тестването на медицински лица и полицаи

0
ДЯЛ

Започна тестването на медицински лица, държавни и общински служители, полицаи и социални работници в община Нови пазар, съобщи за 24shumen.com секретарят на Общината Калоян Хинчев. Тестовете са 250, като от тях 200 са закупени с решение на общинския кризисен щаб, а 50 срещу SARS – COV-2 са дарение от зам.-председателя на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер. Основната функция на този вид бързи тестове е да се провери има ли вече преболедували, съответно изработени антитела и изграден имунитет.
Приоритет са лекари и медицински специалисти, от болничния комплекс към МБАЛ-Шумен, които работят на първа линия, уточни Хинчев.
В друга целева група са служители на Спешна медицинска помощ, следват общопрактикуващи лекари и специалисти от доболнична помощ, полицаи от РПУ Нови пазар, Районна служба по противопожарна безопасност, служители от Дирекция „Бюро по труда“, социални работници, ВИК, Домашен патронаж и служители от общинска администрация, които работят с граждани. Ще бъдат изследвани кметовете и кметските наместници.
От 20 до 30 лица могат да се тестват на ден.
Ново дарение от 25 бързи теста предостави д-р Джафер на екипа за спешна медицинска помощ във Върбица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия100 000 лева гаранция за майката на убиеца на Милен Цветков
Следваща статияСлънчева сряда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here