дом Общество В КЕВР обсъждат увеличение на цената на тока от 1 юли

В КЕВР обсъждат увеличение на цената на тока от 1 юли

0
ДЯЛ

Днес в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се проведе обществено обсъждане на цените на тока и топлоенергията.
Предложението на регулатора е токът за бита да скочи средно с 1,89% от 1 юли.
Комисията оряза значително първоначалните искания на електроразпределителните дружества. Най-голямо поскъпване – средно около 16%, бе поискано от ЧЕЗ. Средното увеличение, заявено от ЕРП-СЕВЕР (ЕНЕРГО-ПРО) беше 5,5%. Близо 7% скок в цената на тока от 1 юли – това пък поискаха от EVN – компанията, която доставя ток в Югоизточна България.
Докладът обаче не е окончателен, тъй като предстои поредно поскъпване на природния газ от юли. Ако неговата цена се промени с над 5%, това трябва да бъде отразено и в цените на тока, топлата вода и парното.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВоински умения, бойни практики и исторически възстановки в „Дни на предците – Плиска“
Следваща статияЗаседава Общинският съвет в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here