дом Общество В кв. „Тракия“ най-после ще започне строителството на нова църква

В кв. „Тракия“ най-после ще започне строителството на нова църква

0
ДЯЛ

Община Шумен и Варненска митрополия са решили през февруари да започне изграждането на нова църква в кв. „Тракия“. Храмът ще носи името на небесния покровител на Шумен Райко Шуменски.
Първа копка бе направена преди 20 години при предишния митрополит Кирил, вече покойник. Мястото за храма е закупено и дарено от монах. Докато се изчаква строителството, 25 кв.м. са отдадени под наем. И е построен павилион за закуски.
Това решение на ръководството на храм „Св.Св. Три светители беше посрещнато с недоволство от жителите на квартала. Според тях в селата са издигнати внушителни храмове, докато в голям квартал като „Тракия“, все още няма. И християните чакат дълго автобус, за да участват в неделните богослужения в двете шуменски църкви. Или най-елементарното, да запалят свещ за здраве.
Кметът Любомир Христов е категоричен, че строителството трябва да започне. И Общината ще съдейства за това. Общинският съвет с решение вече осигури 15 000 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаш отне със сила дамската чанта от ръцете на 76-годишна жена
Следваща статияНяма основание за обявяване на грипна ваканция, нисък е броят на отсъстващите ученици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here