дом Общество В златната среда: Областта е на 15-то място по раждаемост в страната

В златната среда: Областта е на 15-то място по раждаемост в страната

0
ДЯЛ
Снимка: МБАЛ Шумен. Снимката е илюстративна

През първото полугодие на 2017 година, до днешна дата в шуменска област са родени 522 бебета, съобщават от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването. Тези данни ни поставят на 15-то място по раждаемост в страната.
В сравнение със същия период на 2016 година се забелязва не малък спад. Тогава на бял свят са дошли 627 пеленачета. Според тази цифра сме били 13-ти по брой новородени от всичките 28 области на страната.
Най-висока раждаемост запазва София област, а най-ниска – Видин, където от началото на годината, до сега са родени едва 186 деца.
Снимка: МБАЛ – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо селата масово се движат с нерегистрирани МПС-та
Следваща статияПътуваща детска библиотека и лятно кино ще зарадват малки и големи в Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here