дом Културна програма В Деня на Шумен: Състезание по краснопис за ученици и жива картина...

В Деня на Шумен: Състезание по краснопис за ученици и жива картина „Училищно изпитание“

0
ДЯЛ

С две училищни прояви ще бележат началото на утрешния празничен 11-ти май Деня на Шумен ученици и учители от II ОУ „Петър Берон“. Родолюбив Комитет „Крумь Страшний“ ще представи жива картина – „Училищно изпитание“ по Стефан Изворски от 10.00 часа в двора на школото.
От 11.00 часа 5 училища ще мерят сили в Трето градско състезание по краснопис и правопис за ученици от I и II клас. Всяко училище ще се представи с отбори от 8 ученици за I и 8 за II клас. Състезанието ще се проведе под формата на тест с времетраене 40 минути. Надпреварата ще се проведе в сградата на училището.
Учениците ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав: преподаватели от Катедрата по методика на обучението по български език и литература в Шуменския университет – доц. д-р Калина Йочева и гл.ас. д-р Снежана Добрева и Юлияна Христова – старши експерт към Община Шумен.
Тази година състезанието се провежда под патронажа на кмета на Шумен – Любомир Христов и е част от официалната програма за честването на 11 май – Деня на Шумен.
Победителите в състезанието ще бъдат наградени от кмета на Шумен на открита сцена на пл.„Освобождение“ от 19. 00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДемонстрации с полицейски кучета зарадваха малчуганите на 12-та градина „Смехорани“ (снимки и видео)
Следваща статияОбщина Никола Козлево обяви търг за монтиране на кафе – машина