дом Общество В Деня на будителите: Награди за Георги Йоргов, Къна Бойчева и Христо...

В Деня на будителите: Награди за Георги Йоргов, Къна Бойчева и Христо Димитров

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Тържествен ритуал по полагане на венци и цветя организират Община Шумен, Факултет „Артилерия ПВО и КИС“, НЧ „Добри Войников – 1856“ и НЧ „Стилиян Чилингиров – 1963“ на 1-ви ноември, сряда, от 10.30 часа пред паметника на Нанчо Попович в градинката пред читалище „Добри Войников – 1856“ по повод Деня на народните будители.
По време на събитието на учителя по история Георги Йоргов от СУ „Сава Доброплодни“ ще бъде връчена наградата „Даскал Ботьо Петков“, присъдена от Общонародната фондация „Христо Ботйов“. Писателката Къна Бойчева ще бъде отличена със званието „Носител на златна значка на град Шумен“.
В 12.00 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще започне спектакълът „Осмото чудо“ на Ансамбъл „Българе“. След спектакъла на продуцента на ансамбъла Христо Димитров официално ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на град Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътна полиция: Вижте 7-те най-важни правила за безопасност през зимата
Следваща статияВМРО готви законопроект за българския език и за чуждиците в речта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here