дом Общество В Божурово асфалтират улици, подобни на лунен пейзаж

В Божурово асфалтират улици, подобни на лунен пейзаж

0
ДЯЛ

Край на улиците, наподобяващи лунен пейзаж в с. Божурово, община Върбица. Започна асфалтирането на три от тях. Настилка тук изобщо е нямало и затова спешният ремонт в това населено място е приоритет, съобщиха от Община Върбица.
Реновирането на критичните участъци започна през уикенда. С надежда за промяна в обстановката около домовете им, жителите не се сърдят заради грохота на строителните машини.
„Никаква почивка. Ще се използва всеки благоприятен ден за строителни работи. Хората от години очакват да видят едни нормални, благоустроени улици. Трябва да отговорим на очакванията им”, заяви за 24shumen.com кметът на Върбица инж. Мердин Байрям.
590 хиляди лева от местни приходи осигури Община Върбица за асфалтиране на улици в селата Маломир, Нова Бяла река, Тушовица, Станянци, Бяла река, Божурово и Чернооково. Предстои ремонт и на улици в общинския център Върбица.А с полагането на асфалт в Божурово стартира мащабната строителна програма с акцент обновяване на уличната инфраструктура в населените места.
„За тази година за капиталово строителство сме предвидили сериозен бюджет над половин милион лева. Ще бъдат реновирани силно компрометирани улици в селата. Тук ремонтни дейности не са извършвани от 40 години.
Кметът описа ситуацията в седемте села като срамна за 21 век. Хората газели кал, носели децата си на гръб, за да ги оставят пред училище. Ако някое дете минело по калните участъци, после не смеело да влезе в учебен час.
Инж. Байрям не крие задоволство от това, че е намерил вярното решение в интерес на хората.
Снимка: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДъжд и днес
Следваща статияСеминар по бойна техника стягат в СК „Шуменска крепост“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here